Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (2000) Nightcap

 

Ένας διάσημος πιανίστας και η διευθύνουσα σύμβουλος μιας σοκολατοποιίας παντρεύονται, όμως είναι και για τους δύο ο δεύτερος γάμος. Ο πιανίστας έχει ήδη έναν έφηβο γιο, του οποίου η μητέρα είχε πεθάνει στη γέννα. Στη ζωή τους τότε θα εισβάλει μια νεαρή πιανίστρια που πιστεύει πως ίσως και να είναι εκείνη η πραγματική του κόρη. Τότε θα κάνει την εμφάνισή του ο μακιαβελικός χαρακτήρας της νέας συζύγου.  

Η ταινία απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Λουί Ντελούκ το 2000. Ακόμα η Ιζαμπέλλ Ιπέρ πήρε βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ.

Ακόμα μια ταινία στην οποία ο Κλοντ Σαμπρόλ εκπλήσσει ευχάριστα τον θεατή με εμφανώς Χιτσκοκικές επιρροές. Συνεπής για ακόμη μια φορά μας προσφέρει μια σφιχτή και δεμένη ταινία η οποία κρατάει τον θεατή μέχρι το τελευταίο λεπτό κολλημένο στην οθόνη. Και εδώ έχουμε ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου. Εμπιστεύεται πάλι την ίσως μεγαλύτερη σύγχρονη γαλλίδα ηθοποιό Ιζαμπέλ Ιπέρ η οποία τον βγάζει ασπροπρόσωπο και καταφέρνει να μας χαρίσει ακόμα μια εξαιρετική ερμηνεία. Η σκηνοθεσία είναι πάρα πολύ καλή, το σπίτι στο οποίο εξελίσσεται το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι πολύ καλό και οι κάμερες εξειρετικά τοποθετημένες. 

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο της Αμερικανίδας Charlotte Armstrong, που εκδόθηκε το 1948. Επίσης έχουμε και την νεαρή και πολλά υποσχόμενη Anna Mouglalis αλλά και τις πένθιμες μουσικές του τεράστιου πιανίστα Franz Liszt με το Funérailles σε πρώτο πλάνο αλλά και των Chopin, Schubert, Mahler, Debussy και Σκριάμπιν. Μια ταινία που σίγουρα θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον. Διαθέσιμη αυτή την περίοδο στην πλατφόρμα CINOBO.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου