Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Scoop (2006)

 

 
 Όταν η Σόντρα, Αμερικανίδα φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Λονδίνο, πηγαίνει στο σόου του ταχυδακτυλουργού Γουότερμαν, της εμφανίζεται το φάντασμα ενός διάσημου δημοσιογράφου αποκαλύπτοντας ότι ο συμπαθής αριστοκράτης Πίτερ Λάιμαν είναι στην πραγματικότητα ένας κατά συρροή δολοφόνος. Αμέσως εκείνη, μαζί με τον Γουότερμαν, αναλαμβάνει να βγάλει δημοσιγραφικό λαβράκι.
 
Γούντι Άλλεν. 

Αν είσαι φαν του Γούντι Άλλεν θα την απολάυσεις την ταινία, έτσι απλά. Γουντιαλλενικό χιούμορ όπως το αποκαλώ, για ακόμη μια φορά φτιάχνει μια στιβαρή ταινία η οποία κυλάει νεράκι και περνάς 1 1/2 ώρα όπως επιθυμει οίδιος ο σκηνοθέτης. 

Ο Γούντι Άλλεν έχει μια απίστευτη ικανότητα να μετατρέπει τους πρωταγωνιστές του σε ρόλο Γούντι άλλεν. Τι εννοώ, έχεις την εντύπωση ότι βλέποντας την Σκαρλετ Γιόχανσον είναι σαν να βλέπεις τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

Η σΣκάρλετ Γιόχανσον ξεδιπλώνει το ταλέντο της με τέτοια άνεση και ενσαρκώνει την "ντροπαλή" δημοσιογράφο που προσπαθεί να πιάσει λαβράκι ύστερα από πληροφορίες ενός πρώην δημοσιογράφου φαντάσματος. 

Ο Χιου Τζάκμαν δε εξίσου πολύ καλός και αυτός στον ρόλο του ίσως κατά συρροή δολοφόνου.

Αυτή είναι και η δεύτερη αγγλική ταινία του Σκηνοθέτη. Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στο Λονδίνο και δεν παίχτηκε ποτέ στις αγγλικές αίθουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου