Κυριακή 10 Απριλίου 2022

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ (2021) Les Promesses

 

Απερχόμενη Δήμαρχος σε υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού, έχει υποσχεθεί ν’ αφήσει ως παρακαταθήκη έργου την πλήρη ανακαίνιση γιγαντιαίου συγκροτήματος εργατικών κατοικιών. Η σκηνοθεσία είναι του Τομά Κρουιτόφ. Νέα ταινία από την κατά πολλούς καλύτερη Γαλλίδα ηθοποιό αυτή την στιγμή και σε ρόλο που δεν την έχουμε συνηθίσει, αυτόν της δημάρχου ως Κλεμάνς στον οποίον βλέπουμε με πόση άνεση μπορεί να εναλλάσσεται και να υποδύεται διαφορετικούς ρόλους σε κάθε νέα ταινία της. 

Η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια πολιτική παρτίδα σκάκι. Θίγει ένα θέμα που αφορά ένα συγκρότημα πολυκατοικιών το οποίο χρειάζεται ανακαίνιση και μας δείχνει τις προσπάθειες που γίνονται για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός και τα παρασκήνια που κρύβονται.

Αν και στην αρχή ξεκινάει κάπως χαλαρά μέχρι να βάλει τον θεατή στην υπόθεση, όσο περνάει η ώρα ανεβαίνει το ενδιαφέρον και εξελίσσεται με πολύ καλύτερο ρυθμό. Ο Ρεντά Κατέμπ την συνοδεύει με μια πολύ καλή ερμηνεία και την ανεβάζει επίπεδο ακόμα πιο πολύ. Οι «Υποσχέσεις», έκαναν πρεμιέρα στο τμήμα «Ορίζοντες» του περσινού Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφιο για καλύτερξ σκηνοθεσία. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου