Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Η ΜΙΚΡΗ ΝΤΟΡΡΙΤ (2008) Little Dorrit

Στο Λονδίνο του 1820 στις φυλακές που είναι για ανθρώπους οι οποίοι χρωστάνε, οι οποίοι έχουν χρεοκωπήσει, η μικρή Ντορρίτ ζεί και φροντίζει τον πατέρα της ο οποίος έχει καταδικαστεί για οφειλές. Παράλληλα εργάζεται για να μπορέσει να ζήσει την ίδια και την οικογένειά της.

Αυτή είναι μια μεταφορά του βιβλίου του Τσαρλς Ντίκενς και η παραγωγή είναι του BBC. Ποιού άλλου θα ήταν άλλωστε, αφού το BBC είναι εγγύηση σε αυτές τις σειρές για το αποτέλεσμα.

Η σειρά χωρίζεται σε 8 επεισόδια της μίας ώρας περίπου. Η σκηνοθεσία είναι του Άντριου Ντέϊβις και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Κλερ Φόϊ στον ρόλο της Ντορρίτ η οποία είναι εξαιρετική. Κομμένος και ραμμένος γι΄'αυτήν θα έλεγα. Ο Μάθιου ΜακΦάντεν στον ρόλο του Άρθουρ Κλέναμ, γιού της μεγάλης οικογένειας Κλέναμ. Πάρα πολύ καλός και αυτός όπως επίσης πολύ καλός και ο πατέρας της Ντορρίτ Ουϊλιαμ του οποίου τον ρόλο έχει αναλάβει ο Τομ Κόρτνεϋ. Η σκηνοθεσία είναι πάρα πολύ καλή, είναι καλογυρισμένη χωρίς να κουράζει και εισάγει τον θεατή στην Βικτωριανή Αγγλία.

Ακόμα μια φορά ο Ντίκενς ασχολείται πάλι με το σύστημα της Αγγλίας, αυτή τη φορά όχι με το νομικό όπως στον ζοφερό οίκο αλλά με το οικονομικό αν μπορούμε να το πούμε έτσι.

Αν δεν είστε λάτρης της Βικτωριανής Αγγλίας είναι μια πολύ καλή
επιλογή αυτή η σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου