Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (2016) Manchester By The Sea

 

Η υπόθεση: Ο μοναχικός Λι συγκλονίζεται από τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου του αδερφού κι έρχεται σε δύσκολη θέση όταν μαθαίνει την επιθυμία του τελευταίου να αναλάβει την κηδεμονία του έφηβου ανιψιού του.

Η ταινία ήταν υποψήφια για έξι όσκαρ μεταξύ των οποίων και Α' ανδρικού ρόλου για τον εξαιρετικό Κέϊσι Άφλεκ αλλά και το όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου. Μπορεί να μην πήρε τα όσκαρ που του αναλογούσαν αλλά σε διάφορα άλλα φεστιβάλ πηρε το βραβείο όπως το δικαιούταν.

Προσωπική μου άποψη, η ταινία αυτή ήταν για όσκαρ, όπως και η ερμηνεία του Κέϊσι Άφλεκ, μικρότερου αδερφού του Μπεν Άφλεκ επίσης ήταν οσκαρική.

Ο Λι ο οποίος είναι ένας επιστάτης- θυρωρός επιστρέφει στην γενέτειρά του με αφορμή ένα θλιβερό γεγονός και του ζητείται εκ διαθήκης να αναλάβει την κηδεμονία του γιού του χαμένου του αδερφού. Κατά τη διάρκεια της ταινίας θα δούμε τη σχέση μεταξύ του παιδιού και του Λι αλλά και ακόμα πιο περιφερειακά αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, τις σχέσεις γύρω από αυτούς τους δύο.

Οι συγκρούσεις του Λι με την παλιά του πόλη είναι αναπόφευκτες.

Ένα άλλο εκπληκτικό γεγονός για την ταινία αυτή είναι ότι ακόμα και οι χαρακτήρες που εμφανίζονται λιγότερο ή ακόμα και ως guest είναι καλογραμμένοι και δίνουν με την παρουσία τους ώθηση στην ταινία ακόμα περισσότερη.

Δραματική, μελαγχολική, υπέροχα τοπία, αργό τέμπο, όλα αυτά συνθέτουν κατά την γνώμη μου όπως προανέφερα μια οσκαρική ταινία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου