Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ (2021) Full Time

 

Μια εργαζόμενη μητέρα (η οποία δουλεύει ως αρχικαμαριέρα σε πεντάστερο ξενοδοχείο) η οποία ψάχνει για μια καλύτερη δουλειά από αυτήν που έχει στο γεμάτο από απεργιακές κινητοποιήσεις Παρίσι έχοντας παράλληλα και την ανησυχία για το που θα αφήσει τα παιδιά της κατά την διάρκεια της εργασίας της ως διαζευγμένη.

Η ταινία μας έρχεται από την Γαλλία και διακρίθηκε στο φεστιβάλ Καννών. Βραβείο Σκηνοθεσίας και Γυναικείου Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο Κοινού στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.

Είναι σκηνοθετημένη από τον Γαλλο-Καναδό Έρικ Γκραβέλ. Στον ρόλο της σκληρά εργαζόμενης μητέρας η Λορ Καλαμί η οποία έγινε διεθνώς γνωστή από την σειρά που υπάρχει διαθέσιμη στο νετφλιξ (Call my agent).

Εδώ έχουμε μια κοινωνική ταινία η οποία με έναν τρόπο καταφέρνει να γίνεται περιπέτεια και θρίλερ μαζί με την πιο ευρύτερη έννοια όμως. Η ηλεκτρονική μουσική της Irene Dresel που συνοδεύει την ταινία βάζει τον θεατή σε νευρικότητα και αγωνία μαζί με την ηρωίδα της υπόθεσής μας.

Μια τόσο απλή υπόθεση για μια γυναίκα που θέλει να προλάβει να κλείσει ένα ραντεβού για μια δουλειά καταφέρνει, με ένα τόσο σταθερό ρυθμό καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας, ακόμα και όταν σε κάποια στιγμή ρίχνει τους ρυθμούς το κάνει σκόπιμα για να μας δείξει τις αγωνίες της και τις ανησυχίες της.

Η Λορ Καλαμί αρπάζει την ευκαιρία που της δίνεται, ερχόμενη από την φήμη που απέκτησε η ίδια και η σειρά call my agent και δείχνει ότι μπορεί να μεγαλώσει και άλλο και να ανταπεξέλθει σε πιο απαιτητικούς ρόλους ακόμα και κρατώντας τους μόνη της. Σίγουρα είναι ο καλύτερος ρόλος της στη μέχρι στιγμή πορεία της.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου