Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ (2020) Charter

 

Η υπόθεση με δυό λέξεις. Μετά από ένα διαζύγιο, η Άλις δεν έχει δει τα δυο μικρά παιδιά της εδώ και μήνες, καθώς περιμένει την ετυμηγορία της επιμέλειας. Όταν καταλαβαίνει πως αυτή θα είναι εις βάρος της, τα απάγει και καταφεύγει από τη Σουηδία στα Κανάρια Νησιά.

Μια ταινία της Αμάντα Κέρνελ η οποία μας έρχεται από τη Σουηδία και η οποία γυρίζεται μισή εκεί και μισή στην Τενερίφη.

Καλογυρισμένο δραματικό φιλμ με πινελιές θρίλερ αγωνίας.

Το θέμα είναι η κηδεμονία των παιδιών και τι είναι καλύτερο γι'αυτά. Η μητέρα, παρ'ότι έχει τα προβλήματά της κάνει τα πάντα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να τα πείσει να αφήσουν τον πατέρα τους για τον οποίο έχει υποψίες ότι κάτι ίσως δεν παέι καλά.

Θριλερικές ανησυχίες σε ένα καλογυρισμένο σχετικά φιλμ. Μια ταινία του 6, σταθερά, δεν πάει παραπάνω αλλά παραμένει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος. Βέβαια το τέλος ίσως να μην είναι το αναμενόμενο για κάποιους αλλά είναι όπως το πάρει και ο καθένας. 

 Υποψήφιο για την γυναικεία ερμηνεία της Ane Dahl Torp στα Ευρωπαϊκά Βραβεία. Επίσης, βραβείο σκηνοθεσίας, πρώτου γυναικείου ρόλου για την Ane Dahl Torp και φωτογραφίας στα Guldbagge όπου είναι τα εθνικά βραβεία της Σουηδίας. Υποψήφιο σε ακόμα 4 κατηγορίες, μεταξύ αυτών και καλύτερης ταινίας. Επίσημη πρόταση της Σουηδίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου