Κυριακή 1 Μαΐου 2022

ΤΕΡΜΑ Τ'ΑΣΤΕΙΑ (1997) The Swindle

 

Ο Βίκτορ και η Μπέτι, ένα ζευγάρι μικροαπατεώνων, έχουν ως στόχο πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης στα οποία βρίσκουν τα υποψήφια θύματά τους. Έρχεται μια στιγμή όμως που ο προγραμματισμός τους ξεφεύγει και μπλέκουν σε μια περιπέτεια πολύ πιο μεγάλη από τα μέτρα τους όταν επιχειρούν να κάνουν δική τους μια βαλίτσα με βρόμικο χρήμα.

Ο Κλοντ Σαμπρόλ σε αυτή την ταινία του θα λέγαμε "παίζει" με τον Χίτσκοκ. Έχει στα χέρια του ένα πολύ ωραίο σενάριο και το μεταφέρει στην οθόνη κάνοντας πολύ καλή δουλεία.

Ο εκπρόσωπος της νουβέλ βαγκ εμπιστεύεται για ακόμη μια φορά σε ταινία του την μεγάλη ηθοποιό Ιζαμπελ Ιπέρ και ως συνήθως αυτή τον δικαιώνει. Ακόμα έχουμε τον Φανσουά Κλουζέ σε έναν πιο μικρό ρόλο που δίνει όμως "λάμψη" στην ταινία με την παρουσία του. Το φιλμ είναι γεμάτο ειρωνία, φρεσκάδα, και ωραίο χιούμορ. 

Η ταινία έχει μέχρι τέλος της ενδιαφέρον και σε κρατάει σε εγρήγορση για την εξέλιξη της υπόθεσης. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε γι'αυτό το φιλμ παρά μόνο το ότι είναι από τις ταινίες που οι σινεφίλ αγαπούν να βλέπουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου