Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ (2019) The Translators

 

Ένα μπεστ σέλλερ που πρόκειται να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε πολλές χώρες. Εννέα μεταφραστές που κλείνονται σε ένα υπόγειο για να το μεταφράσουν. Μια διαρροή από το κείμενο από έναν χάκερ φέρνει σε δύσκολη θέση τον εκδότη που πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει για να μην διαρρεύσει εξ ολοηκλήρου στο διαδίκτυο καθώς εκβιάζεται.

Ο Ρεζί Ρουανσάρ μας μεταφέρει σε ένα υπόγειο του Παρισιού και μας παρουσιάζει ένα κλειστοφοβικό θρίλερ το οποίο στηρίζεται από ένα πάρα πολύ καλό σενάριο. 

Οι χαρακτήρες μπορεί να μοιάζουν ασύνδετοι μεταξύ τους όμως όπως προανέφερα το σενάριο μαζί με την σκηνοθεσία η οποία είναι γενικά καλή κρύβουν τις όποιες αδυναμίες.

Μιλάμε για μια ταινία που σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι το τέλος καθώς μέχρι και τα τελευταία λεπτά το κουβάρι ξετυλίγεται. 

Αυτή, η γαλλικής παραγωγή ταινία, έχει πάρει την κεντρική ιδέα από τον παρόμοιο τρόπο με τον οποίο είχε εκδοθεί και το Inferno του Νταν Μπράουν. 

Έναν μικρό ρόλο στην ταινία έχει και ο δικός μας Μανώλης Μαυροματάκης καθώς και ο πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό Ρικάρντο Σκαρματσιο ο οποίος έχει παίξει σε πολλές ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα καλό φιλμ, με αρκετό νεύρο, ένταση και αγωνία η οποία θα σας κρατήσει περίπου 2παρα κατι ώρες πολύ καλή συντροφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου