Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ (2021) The Girl With a Bracelet

 

Η δεκαεπτάχρονη Λιζ συλλαμβάνεται μετά τον θάνατο της καλύτερης φίλης της. Αυτή είναι η υπόθεση. Τα υπόλοιπα διαδραματίζονται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Δικαστικό δράμα του Στεφαν Ντεμουστιέ, το οποίο έρχεται από την Γαλλία και κουβαλάει και το όσκαρ Σεζάρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. 

Οι επιλογές των ηθοποιών είναι πετυχημένες και όλοι δίνουν πολύ καλές ερμηνείες.

Επικεντρώνεται στα στοιχεία που παρουσιάζονται στην αίθουσα του δικαστηρίου, στις σκέψεις που κάνει ο πατέρας για την κόρη του και το πως νιώθει για αυτόν αλλά και στην ζωή που κάνουν οι νέοι σε αυτές τις ηλικίες των 15-16.

Υπήρχαν στιγμές που η αντίδραση της κατηγορούμενης μας έφερνε στα όρια. Υπήρχαν στιγμές που ο σκηνοθέτης θα μπορούσε να το κάνει πιο μελό, πιο δραματικό, διότι είναι πολύ "στεγνό" , ρεαλιστικό και δεν εμβαθύνει πολύ στους χαρακτήρες. Αυτό δεν είναι βέβαια απαραίτητα κακό αφού αυτό ήθελε να επιδείξει.

Το φιλμ επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αίθουσα του δικαστηρίου και στα στοιχεία που παρουσιάζονται εκεί. Έτσι η υπόθεση της ταινίας δεν ξεφεύγει από τις αίθουσες του δικαστηρίου παρά μόνο για να δούμε λίγο την ζωή της οικογένειας και τις σκέψεις κατά τα διαλείμματα από την δικαστική αίθουσα.

Είναι μια ταινία που σίγουρα κάθε σινεφίλ θα ευχαριστηθεί, περιέχει όλα τα στοιχεία ενός καλογυρισμένου δικαστικού δράματος. Και να που μπορεί και ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος να γυρίζει δκαστικά φιλμ και όχι μόνο η Αμερική.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου