Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

ΑΝΤΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ (2020) Bye Bye Morons

 

Μια κομμώτρια η οποία μαθαίνει πως έχει λίγους μήνες ζωής κάνει τα πάντα για να βρει το παιδί της, ακόμα κι αν χρεαστεί να παρανομήσει, το οποίο παιδί της εγκατέλειψε νεογέννητο πριν από 30 χρόνια. Ένας απογοητευμένος υπάλληλος πληροφορικής προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή του εξαιτίας ενός γεγονότος.

Η ταινία απέσπασε 7 Βραβεία Σεζάρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, και καλύτερου σεναρίου. Ακόμη, έκοψε 2.000.000 εισιτήρια εν καιρώ πανδημίας.

Μια ταινία η οποία μέσα στην δυστυχία της έχει κεφάτους πρωταγωνιστές και σενάριο πρωτότυπο. Η κωμωδία με το δράμα μπλέκονται βάζοντας τον θεατή να πάρει το μέρος τους.

Αυτή είναι η έβδομη ταινία του Dupontel. Είναι ένα φιλμ το οποίο αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα από την αρχή του και συμπαρασύρει τον θεατή στο κωμικοτραγικό αυτό κυνηγητό. 

Δεν έχω δεί και τις υπόλοιπες ταινίες τις οποίες είχε να συναγωνιστεί για να μπορώ να κρίνω αν άξιζε το Σεζάρ βραβείο. Σίγουρα η ιδέα ήταν πρωτότυπη, είχε καλές στιγμές, δεν θα έλεγα ότι έκανε κάποια ιδιαίτερη κοιλιά. Μια καλή ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου