Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΜΟΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (2019) Deux Moi

Η υπόθεση της ταινίας. Ο Ρεμί και η Μελανί, δυο άγνωστοι νέοι άνθρωποι οι οποίοι ζούν στο Παρίσι του σήμερα, έρχονται αντιμέτωποι με τις κρίσεις πανικού, το άγχος και τις γρήγορες «ταχύτητες» της σύγχρονης, αστικής ζωής.

Ένα μελαγχολικό ρομάντζο, μια ταινία στην οποία οι δύο αυτοί νέοι καθώς ζουν μόνοι με τις δυσκολίες τους και καθώς ο σκηνοθέτης μας δείχνει τις ζωές τους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως μένουν σε διπλανά κτίρια, μας δίνει την εντύπωση από την αρχή της ταινίας ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι κάποια στιγμή θα συναντηθούν. Οπότε από αυτή την πλευρά δεν έχουμε κάτι το καινούργιο, η ταινία πατάει σε γνωστά μονοπάτια.

Σκηνοθετικά ο Σεντρίκ Κλαπίς δεν μας δείχνει κάτι διαφορετικό, ΄η μελαγχολία από την οποία διακατέχεται όλη η ταινία με εξαίρεση μικρά διαλείμματα δεν είναι αρκετά για να την κάνουν πιο ξεχωριστή. Ωστόσο, είναι μια ταινία που δεν έχει κάτι αρνητικό σε βαθμό που να μην την ευχαριστηθεί ο θεατής. 

Ο Φρανσουά Σιβίλ είναι ο Ρεμί, γνωστός από το πέρασμά του στην ταινία "ποια νομίζεις ότι είμαι" με την Ζιλιέτ Μπινός και η συμπρωταγωνίστριά του Ανά Ζιραρντό στον ρόλο της Μελανί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου