Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (2022) Εverything Everywhere All at Once

 

 
Η Έβελυν, μια Αμερικανίδα - Κινέζα μπλέκει άθελά της σε μια τρελή περιπέτεια παράλληλων συμπαντων. 

Μια ταινία η οποία συμπαρασύρει τον θεατή σε μια αχανή ιστορία στην οποία χρειάζεται απόλυτη προσήλωση σε αυτές τις 2.30 ώρες και αυτό διότι μπορεί να χαθεί ανα πάσα στιγμή με τα πολλά πέρα δώθε. Παρεμπιπτόντως παραείναι μεγάλη η διάρκεια.

Ενώ έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό και η αρχή όντως μας προϊδεάζει γι'αυτό κάπου από ένα σημείο κι έπειτα θεωρώ ότι αρχίζει να κουράζει και να επαναλαμβάνεται, όχι απαραιτήτως προς το χειρότερο απλά λίγο λες πάλι τα ίδια, το είδα πριν λίγο.
 
Είναι όμως σίγουρα μια απολαυστική περιπέτεια, πέρασα καλά, είναι εντελώς παλαβή και με πολύ δόση χιούμορ και τρέλας.

Οι συνεχείς εναλλαγές από σύμπαν σε σύμπαν κάπου έχω την εντύπωση ότι φρακάρει το μυαλό του θεατή. Στα συν οι πολύ ωραίες σκηνές πολεμικών τεχνών - κουνγκ φου και έξυπνες και ωραίες ιδέες στις μάχες.
 
Η Μισέλ Γεό, πράγματι, είναι η κατάλληλη γι'αυτόν τον ρόλο. Είναι πραγματικά ίσως κομμένος και ραμμένος για αυτήν. Θεωρώ πως η ταινία απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, σε οπαδούς αυτού του στυλ αν μπορεί να ειπωθεί διαφορετικά.
 
Έχει επιρροές από γνωστές ταινίες, όπως Ματριξ, Ρατατούης κλπ. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νομίσετε ότι τίποτα δε βγάζει νόημα. Σε μένα υπήρξαν αρκετές, αλλά κάτι το ξύλο και η δράση μου διέλυαν την όποια αμφιβολία που είχα και παρακολυθούσα τις άπειρες σκηνές δράσης. Μέσα στις  ατελείωτες μάχες στα παράλληλα σύμπαντα θα δούμε και δραματικές στιγμές οι οποίες θα φανερώσουν και την ανθρώπινη πλευρά της ηρωίδος μας κάτι που προσδίδει έναν τόνο λίγο πιο συναισθηματικό και δεν κάνει εντελώς "ξύλινο" τον χαρακτήρα.

Έχω την εξής απορία. Σε τι κατάσταση βρισκόταν ο σεναριογράφος όταν την έγραψε; Πάντως όχι σε κανονική...αστειευόμενος φυσικά το λέω αυτό με την έννοια ότι πραγματικά είναι χαώδες το σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου