Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ (2021) The Lost Daughter

 

Η υπόθεση με δυό λέξεις. Μια χωρισμένη Αγγλίδα καθηγήτρια έρχεται στις Σπέτσες για ολιγοήμερες διακοπές. Σύντομα, όμως, μικρές συμπτώσεις ξυπνούν σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν της ως νεαρής μητέρας. 

«Η χαμένη κόρη» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Έλενα Φεράντε, που σκηνοθέτησε η Μάγκι Τζίλενχαλ και έχει ως φόντο τις Σπέτσες και με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Ολίβια Κόλμαν.

Δε ξέρω τι να γράψω για την ταινία. Την θεωρώ φλύαρη. Η Ολίβια Κόλμαν κρατάει την ταινία μόνη της. Νομίζω πως αν δεν υπήρχε αυτή δε θα είχε καλύτερη τύχη. Η ερμηνεία της ήταν όντως πολύ καλή. Ξέρω ότι οι περισσότεροι έχουν δώσει καλές κριτικές για αυτή την ταινία. Δεν λέω ότι ήταν κακή, απεναντίας, ήταν δουλεμένη καλά αλλά κάπου έχασα το ενδιαφέρον μου. Κάπου ένιωσα ότι δεν ήξερα που ήθελε να καταλήξει.

Νομίζω θα στεναχωρήσω πολύ κόσμο, κι εγώ όμως είχα προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Μου άρεσε το ότι είχε μια ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 80. Μου άρεσε σκηνοθετικά, οι Σπέτσες όπου και γυρίστηκε ήταν πολύ όμορφες, διάλεξε ωραία σημεία για να κινηματογραφήσει. 

Γενικά ήταν μια καλή ταινία που όμως την περίμενα πολύ πολύ καλύτερη από αυτά που είχα ακούσει.

Η ταινία έφτασε ως τα όσκαρ, η Κόλμαν ήταν υποψήφια για το όσκαρ α' γυναικείου και η Τζέσι Μπάκλεϊ για το β' γυναικείου.

Ωστόσο θα πρέπει να δώσουμε και ένα μπράβο στο Νετφλιξ που καταφέρνει να γυρίσει και ένα έργο αρκετά προσεγμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου