Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (2021) The Worst Person in the World

Τι έχουμε εδώ; Το χρονικό τεσσάρων χρόνων από την ζωή μιας νεαρής γυναίκας, η οποία καλείται να εξερευνήσει τα περίπλοκα μονοπάτια της ζωής και του έρωτα ενώ παλεύει για την καριέρα της.

Τι ωραία ταινία. Μα τι ωραία ταινία. Μα τι υπέροχη ταινία. Τι άλλο να πω και να γράψω.

Πραγματικά την απόλαυσα. Και θα την ξαναδώ και σε θερινό σύντομα. Δεν κατάλαβα πως πέρασαν οι δυο και κάτι ώρες. Πολύ ευχάριστη στην θέασή της. Η Renate Reinsve ήταν εκπληκτική και αυτό φαίνεται και από το βραβείο που πήρε. 

Η Renate Reinsve τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού στο φεστιβάλ Καννών, δικαίως θα έλεγα καθώς η ερμηνεία της ήταν το λιγότερο σαρωτική. Είχε επίσης δύο υποψηφιότητες στα όσκαρ καλύτερης ταινίας και πρωτότυπου σεναρίου καθώς και BAFTA καλύτερης ταινίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Επίσης ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα.


Η δραματική - αισθηματική - ρομαντική κομεντί μας έρχεται από τη Νορβηγία και αυτό σίγουρα είναι έκπληξη καθώς δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολλές ταινίες από την συγκεκριμένη χώρα.


Ο  Γιοακίμ Τριερ αντιμετωπίζει τον έρωτα με τέτοιο ρεαλισμό και τέτοια ειλικρίνεια που νομίζεις ότι είσαι κι εσύ κάπου εκεί μέσα σε αυτή την ιστορία. Κάπου πιστεύεις ότι ο υπάρχει μια πτυχή του εαυτού σου σε αυτή την ιστορία ή μπορεί να ήθελες να υπάρχεις. Νομίζω όλοι έχουμε περάσει έστω και λίγο αυτή τη διαδρομή.

Υπάρχουν σκηνές που είν αι τόσο καθημερινές και οικείες σε όλους μας και εξελίσσονται με τέτοιο φυσικό τρόπο που κάνει την ταινία πολύ "γήινη" και ελκυστική στον θεατή. Είναι όλα ρεαλιστικά χωρίς να έχουμε υπερβολές. Την απόλαυσα αυτή την ταινία, ήταν πολύ ευχάριστη και η σκηνοθεσία επίσης ήταν πολύ καλή.

Η ταινία χωρίζεται σε πρόλογο, 12 κεφάλαια και επίλογο κάτι αρκετά διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Όλοι κάποτε αναρωτιόμαστε καθώς μεγαλώνουμε τι κάνουμε, τι θέλουμε από τη ζωή μας. Κάπως έτσι κινείται και η ηρωίδα μας.

Μια από τις καλύτερες ρομαντικές κομεντί των τελευταίων χρόνων και σίγουρα Must-See.

Σπέυσατε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου