Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

The Novelist's Film (2022)

 

Η υπόθεση: Μια διάσημη συγγραφέας συναντά δυο παλιούς γνώριμους. Μια ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου που μένει σε μια μικρή πόλη και έναν διάσημο σκηνοθέτη που θα αναλάμβανε την μεταφορά βιβλίου της στο σινεμά.

ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Hong Sang-soo επιστρέφει με την τελευταία του ταινία, σε γνώριμα μονοπάτια, "Ρομερικά" οπως τα χαρακτηρίζω χάρη στον μεγάλο Γάλλο σκηνοθέτη Έρικ Ρομέρ για όσους δε γνωρίζουν.

ο Νοτιοκορεάτης Hong Sang-soo έφυγε με το βραβείο Αργυρή Άρκτος - Μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ του Βερολίνου, όντας από τους αγαπημένους του φεστιβάλ αυτού.

Αυτή τη φορά κινείται σε ασπρόμαυρο φόντο το φιλμ του, το 27ο κατά σειρά. Ως γνωστόν οι ταινίες του δεν έχουν εντάσεις. Είναι ταινίες διαλόγου όπως τις αποκαλώ, στηρίζονται αποκλειστικά στον διάλογο. Άρα αν κάποιος περιμένει περισσότερα θα απογοητευτεί.

Σκηνοθέτες, συγγραφείς, ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, ποιητές, εν ολίγοις άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων συναντιούνται και ανταλλάσουν απόψεις για ταινίες, για τα έργα τους, για τη σκηνοθεσία αλλά και για καθημερινά απλά πράγματα.

Η σκηνοθεσία πολύ καλή, εστιάζει στους πρωταγωνιστές της ταινίας του. Θεωρώ ότι είναι από τις ταινίες που απευθύνονται σε ένα κοινό που έχει συναντήσει τον Έρικ Ρομέρ στο παρελθόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος άλλος θα δυσκολευτεί.

Η συγγραφέας ανακαλύπτει μια άλλη πτυχή του εαυτού της,αυτή της σκηνοθέτριας και προσπαθεί να κάνει την πρώτη μικρού μήκους ταινία.

Η μούσα του, Kim Min-hee για ακόμη μια φορά βρίσκεται εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου