Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ (2021) Black box

 

Η υπόθεση με λίγα λόγια. Ο Ματιέ Βασέρ είναι ένας ταλαντούχος ειδικός της γαλλικής Υπηρεσίας Αεροπορικών Ατυχημάτων. Αναλαμβάνει υπεύθυνος της έρευνας ενός πολύνεκρου περιστατικού, τα αίτια του οποίου φαίνεται να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο πιστεύουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

Εδώ έχουμε ένα techno - θρίλερ ντυμένο σε χολλυγουντιανό mood. Μια ταινία η οποία έχει πάρει πολλα κλισέ από τις αμερικάνικες περιπέτειες - θρίλερ και τα έχει ενσωματώσει με μια πιο ευρωπαϊκή ματιά θα λέγαμε αλλά όχι με αμερικάνικη νοοτροπία.

Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό, απεναντίας είναι ένα καλοστημένο Γαλλικό περιπετειώδες θρίλερ το οποίο μέχρι και το τελευταίο λεπτό κρατάει τον θεατή σε εγρήγορση παρ'ότι λίγο πολύ έχουμε υποψιαστεί πως θα τελειώσει και θα μπορούσαμε να πούμε ΄'οτι ακόμα και οι Αμερικάνοι θα το ζήλευαν.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την ανάλυση μαύρων κουτιών. Η σκηνοθεσία του Γιαν Γκοζλάν είναι εξαιρετική από την αρχή μέχρι το τέλος. Πολύ ωραίες οι λήψεις με την κάμερα στο αεροπλάνο ενόσω σκέφτεται τα πραγματικά περιστατικά της συντριβής.

Ο ρυθμός κυλάει αργά, η σκηνοθεσία είναι ατμοσφαιρική, ίσως κάπου να έπρεπε να τρέξει λίγο περισσότερο αλλά αυτό δεν χάλασε καθόλου την ταινία.

Εκεί που χάνει σε κάτι, κερδίζει κάπου αλλού. Και αυτό την κάνει ένα καλοστημένο περιπετειώδες θρίλερ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου