Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (2020) The Woman Who Ran

 

Ενώ ο σύζυγός της βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι, η Γκαμ-χι επισκέπτεται τρεις φίλες της που ζουν στα περίχωρα της Σεούλ.

Ο Νοτιοκορεάτης Χονγκ Σανγκ Σου θυμίζει κάτι από Έρικ Ρομέρ σε αυτή την ταινία η οποία και απέσπασε την Αργυρή άρκτο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ του Βερολίνου. Επίσης ειδική μνεία στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Θα την χαρακτηρίζαμε δραμεντί. Το φιλμ βασίζεται κυρίως στις συζητήσεις και στους διαλόγους που κάνουν μεταξύ τους οι χαρακτήρες. Δεν έχουμε έντονες συγκινήσεις, δεν υπάρχουν εντάσεις.

Η καθημερινότητά τους, τα ψυχολογικά τους, τα συναισθήματα που έχουν, βγαίνουν στις συζητήσεις μεταξύ των χαρακτήρων απολαμβάνοντας το φαγητό τους και τον καφέ τους.

Θα λατρέψετε τη σκηνή με την γάτα, πραγματικά φοβερή σκηνή. Μια από τις καλύτερες σκηνές με γάτα που έχει γυριστεί.

Ταινία δωματίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μιας και όλες οι σκηνές σχεδόν είναι γυρισμένες εντός των τεσσάρων τοιχών. όλη η  ταινία βασίζεται στα ακίνητα πλάνα. Εντύπωση μου προκάλεσε ότι στις περισσότερες σκηνές εκεί που είχε ένα πλάνο από απόσταση ξαφνικά ζούμαρε απότομα κάνοντας κοντινό πλάνο δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στους χαρακτήρες και σε αυτά που κουβεντιάζανε.

Είναι μια ταινία η οποία βασίζεται όπως προανέφερα στον διάλογο, εντάσεις δεν υπάρχουν, ούτε έντονες συγκινήσεις οπότε αν δεν αναζητάτε κάτι τετοιο θα έλεγα να μην το δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου